LogopedistSpreken en verstaan

Door te praten en te luisteren begrijpen wij elkaar. In het dagelijks leven is het spreken onmisbaar. Om te spreken moeten wij ademen, gebruiken wij onze stembanden, keel, neus, kaken, tong en lippen. Om te kunnen spreken moeten wij ook kunnen horen, denken en begrijpen. Spreken is dus een ingewikkeld proces. Stoornissen daarin worden door de logopedist behandeld in samenwerking met huisarts, specialist of tandarts. Logopedie is meer dan spraakles, omdat niet alleen spraakstoornissen zoals slissen of stotteren worden behandeld. Voor alle problemen die met spreken en verstaan te maken hebben, kunt u bij de logopedist terecht.

Wat doet de Logopedist

De logopedist verleent hulp bij stoornissen op het gebied van adem, stem, spraak, taal en horen. Deze hulp kan bestaan uit het behandelen van de stoornis, maar ook uit het afnemen van een onderzoek, het geven van adviezen en voorlichting en het begeleiden van de familie/verzorgers van de patint en de ouders/leerkrachten van het kind.

Logopedische hulp voor volwassenen en kinderen

Zoekt u logopedische hulp omdat u zelf klachten hebt, of omdat u zich ongerust maakt over het spreken van uw kind, praat daar dan over met uw arts. Voor een informatief gesprek kunt u zich rechtstreeks in verbinding stellen met een logopedist.
Alles-wat-je-moet-weten-rond-logopedie-en-de-zorgverzekering