Logopedie via internet ook wel telelogopedie genoemd, is wel zo handig in tijde van de coronacrisis. De cliënt en de logopedist hoeven de deur niet meer uit. En je zit veel minder vast aan traditionele therapietijden. Hieronder leest u hoe online logopedie werkt en of het net zo goed is als traditionele therapie.

Hoe werkt telelogopedie?

Telelogopedie werkt eigenlijk op dezelfde manier als traditionele logopedie. Alleen bij online logopedie zien en horen de cliënt en de logopedist elkaar via het beeldscherm van de computer of tablet.

De oefeningen zijn zichtbaar op het computerscherm of een tablet.

Een therapiesessie op afstand is mogelijk maar ik kan ook huiswerk klaarzetten die de cliënt zelfstandig kan doen. De resultaten worden door mij nagekeken en later online of in de praktijk besproken. Het mooie is dat de resultaten elektronisch vastgelegd worden zodat de resultaten vergeleken en de therapie daarop aangepast kunnen worden. Als u huiswerkoefeningen doet krijgt u direct online feedback en wordt heel effectief oefenen mogelijk.

Met de hedendaagse technologie zijn de internetverbindingen in de meeste gevallen snel genoeg voor een goede kwaliteit van beeld en geluid.